Onze monitoren...

 
Carola Orye Bart Geyskens
Ramses Donvil Willem Bertrands
Carine Melotte Willem Van Gelder
Tom Van Heule

Carola Orye


Carola begon haar zangcarrière op zestienjarige leeftijd in de Stedelijke Muziekacademie te Hasselt en volgde les bij o.m. Robert Luts, Catherine Vandevelde (laureate zang Elisabethwedstrijd), etc. Zij behaalde haar bachelordiploma jazz/lichte muziek met als hoofdvak "zang" aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel bij David Linx.

Zij nam reeds deel aan verschillende optredens, waaronder de jazzcombo‘s "Unit 7" en "Jazztronimia". Vandaag zingt ze in de band "Brother‘s philosophy" met standards en eigen nummers. Daarnaast verzorgt zij tal van muziekworkshops met zowel kinderen als volwassenen voor Jeugd en Muziek Vlaanderen, Jeugd en Muziek Vlaams-Brabant, de Vlaamse Gemeenschapscommisie, etc.

Naast het geven van deze workshops werkt zij als coördinator van kampen bij Jeugd en Muziek Brussel. Daarbuiten geeft zij nog zang, piano/keyboard en ensemble, en is zij als monitor verbonden aan de Jeugdmuziekschool te Sterrebeek. Verder werkt ze aan pedagogische projecten als "1-2-3-4, en dan is er muziek" (een muzisch project voor begeleiders in kleuteronderwijs en buitenschoolse opvang) en heeft ze twee boeken "Vertel, lees voor en speel" geschreven in opdracht van de Buiteling en VGC.

Contacteer Carola via carola.orye@popenrockatelierdiest.be.


Bart Geyskens


De muzikale wereld van Bart werd ontsluierd op achtjarige leeftijd, toen hij voor slagwerk koos aan de Gemeentelijke Muziekacademie van Gellik. Dit beviel hem zodanig goed, dat hij daarna de keuze heeft gemaakt om slagwerk te gaan studeren aan het Lemmensinstituut in Leuven. Met zijn bachelordiploma reeds op zak, is hij nu bezig aan zijn master.

Ook aan podiumervaring ontbreekt het Bart niet. Zo behaalde hij de eerste prijs in het vroegere 'Dexia Classics' en tourde hij rond in het Verenigd Koninkrijk en Kroatië. Verder heeft hij in verschillende bands gespeeld, waarmee hij zelfs enkele wedstrijden won, zoals 'The Rock Factory Lanaken 2008’ en 'Kempenerpopprijs 2015'. Ook in de opnamestudio vind je Bart regelmatig terug, onder andere bij 'Yellow Tracks', 'Bat Records', 'Penthouse Studio' en 'Antoine Pütz'.

Contacteer Bart via bart.geyskens@popenrockatelierdiest.be.


Ramses Donvil


Ramses Donvil volgde een vooropleiding jazzdrums op de Antwerpse Jazzstudio. Vervolgens is hij doorgestroomd naar het Conservatorium van Antwerpen waar hij op dit ogenblik zijn laatste Masterjaar voltooit.

Hij volgde lessen bij Drik Baert, Herman Pardon, Antoine Cirri, Jan De Haas en Teun Verbruggen. Daarnaast genoot hij ook gitaarles bij Tom Tiest, Wim Degezelle en pianoles bij Tom Peeters, Leon Lhoest en Free Desmeyter.

Ramses is reeds enkele jaren actief als leerkracht slagwerk in verschillende organisaties. Daarnaast is hij eveneens acief in formaties als AS IF, INVITRIO, MISTER MIYAGI, STEAMY GREASE, SUGAR FOR A DREAM, ...

Contacteer Ramses via ramses.donvil@popenrockatelierdiest.be.


Willem Bertrands


Al op 8-jarige leeftijd startte Willem aan de Muziekacademie van Beringen, waar hij uiteindelijk zijn einddiploma behaalde in zowel zang, gitaar als saxofoon. Gebeten door de muziekmicrobe studeerde hij enkele jaren later met onderscheiding af aan de Katholieke Hogeschool Limburg als leerkracht Algemene Muziek. Vandaag werkt hij dan ook als muziekleraar in een secundaire school.

Naast individuele vorming en bijscholing is Willem in zijn vrije tijd nog steeds met muziek bezig, waardoor hij de laatste jaren in een tiental ensembles, groepen en bands meespeelde. Zo won hij met één van zijn voormalige bands, 'The Other Kids', de Limburgse muziekwedstrijd Imagine en speelde hij al verschillende malen op kleinere en grotere podia.
Daarnaast legt Willem zich momenteel ook toe op het schrijven van muziek, en creëerde hij onlangs onder meer het themalied voor het 70-jarig bestaan van jongerenorganisatie Kazou.
Tenslotte is Willem reeds verschillende jaren een vaste gast in de stad Hasselt als erkend straatmuzikant.

Duidelijk gepassioneerd door muziek, staat Willem vol enthousiasme klaar om de volgende jaren les te gaan geven aan het Pop- en Rockatelier!

Contacteer Willem via willem.bertrands@popenrockatelierdiest.be.


Carine Melotte


Carine startte haar muzikale carrière aan de Muziekacademie van Hasselt, waar ze haar diploma Notenleer en Piano behaalde. Na haar middelbare studies aan de Provinciale Handelsschool van Hasselt studeerde ze Musicologie aan de Katholieke Universiteit van Leuven.

Ondanks haar passie voor muziek belandde ze in een heel andere wereld. Momenteel is ze werkzaam als administratief medewerkster in een verzekeringskantoor in Zonhoven.

De muziek is haar echter altijd blijven boeien. Een tiental jaren geleden startte ze met Cello aan de Stedelijke Muziekacademie van Genk, maar ook de piano heeft ze nooit opzij geschoven. In 2010 begon ze dan ook met het geven van pianolessen aan het Pop- en Rockatelier van Diest. Na een ‘sabbatjaar’ met andere professionele uitdagingen geeft ze vanaf september 2017 opnieuw pianolessen aan het Pop- en Rockatelier van Lummen en Diest.

Contacteer Carine via carine.melotte@popenrockatelierdiest.be.


Willem Van Gelder


Als negenjarige begon Willem klassieke piano te volgen aan de Muziekacademie van Diest. Hier werden dan ook zijn muzikale fundamenten gelegd. Na enkele jaren verdiepte hij zich ook op eigen houtje in de harmonieleer en maakte op die manier kennis met heel wat uiteenlopende genres, zoals onder andere jazz en latin.

Willems groeiende interesse in muziektheorie resulteerde ook meer en meer in het componeren van eigen muziek. Sedert een aantal jaren speelt hij in een driekoppige band die eigen nummers maakt binnen het genre van de progrock. Geen enkele muzikale uitdaging is hem te veel!

Contacteer Willem via willem.vangelder@popenrockatelierdiest.be.


Tom Van Heule


Tom’s eerste muzikale ervaringen begonnen op 8-jarige leeftijd in de muziekacademie van Waarschoot. Al snel bleek hij gepassioneerd door muziek en een jaar later schreef hij reeds zijn eerste nummer. Negen jaar later studeerde hij af in de richting klassieke gitaar.
Hierna studeerde hij drie jaar elektrische gitaar aan de academie van Eeklo. Na het behalen van een eerste bachelor begon hij met een vooropleiding op kunsthumaniora ‘MUDA’ te Evergem, waar hij zich twee jaar verdiepte in pop- en jazzgitaar. Hij studeerde er bij o.a. Eric Melaerts en David Van Ghyseghem.
Momenteel volgt hij een bachelorstudie popgitaar aan PXL-Music bij gitarist Jo Mahieu.

Sinds 2016 geeft Tom zelf muzieklessen in de muziekschool van Kaprijke. Hiervoor schreef hij ook reeds enkele gitaarcursussen.

Tom is momenteel actief in verschillende bands. Zo speelt hij in de Gentse Progressieve Rock/Pop band ‘MakiMura’, de pop rock band ‘By Far’ uit het Oost-Vlaamse ‘Meetjesland’ en de Brusselse jazz geïnspireerde rockband ‘Noiia Luna’.
Met zijn bands won hij ook al enkele wedstrijden. Zo won hij met MakiMura in 2019 de Zeeuws-Vlaamse wedstrijd ‘Steenworp’ en met By Far in 2018 ‘The Road to Graauwrock’.
Hij is regelmatig te zien op diverse podia rondom Gent. Zo speelde hij in 2019 ook in de Bozar met het Europese jongerenproject ‘Next Generation’ onder leiding van Mauro Pawlowski.

Hij kijkt er naar uit om het beste van zichzelf te geven in het Pop- en Rockatelier!

Contacteer Tom via tom.vanheule@popenrockatelierdiest.be.
↑ Terug naar boven